Jeg fik en sådan lyst til at lave lidt 'sundt' guf til i aften - hvor jeg bestemt regner med, at vi skal se en film og råhygge - jeg tror nemlig, at jeg har en træt kæreste senere :) ..
Resultatet af min eftermiddag i køkkenet blev rodfrugtchips (fra Feminas hjemmeside) og saltede mandler.
Rodfrugtchips:
Rodfrugter efter behag (Jeg brugte gulerødder, rødbeder og pastinak - Persillerod, knoldselleri m.v. er også velegnede :)
Salt
En smule olie
NB! Lav riiiiigeligt - rodfrugterne krymper helt enormt i ovnen :)
Fremgansmåde:
NB! Chipsene er bedst samme dag. Er de blevet bløde, kan de lunes i ovnen. - Skræl urterne, og skær dem i meget tynde skiver, det gøres bedst med et mandolinjern eller en kartoffelskræller.
- Bred dem ud på bageplader med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen ved 110° i 40-60 minutter. De skal krølle.
- Tag dem ud, og køl dem lidt af.
- Dryp med lidt olie (eller hvis du, som jeg, har en oliespray så er den rigtig rigtig velegnet til formålet), og giv dem 10 minutter mere i ovnen.
- Tag dem ud, og drys med groft salt.
NB! Lav riiiiigeligt - rodfrugterne krymper helt enormt i ovnen :)
Ha' en dejlig eftermiddag!
- Camilla
Hey. Prøvede at lave chipsene :) De blev rigtig gode. Det er med at lave en masse for de krymper meget.
SvarSletDe kan stærkt anbefales :) Det er ikke sidste gang jeg laver dem.
Hej Stine
SvarSletDet glæder mig, at de blev gode! :) Jeg synes selv, at de er et rigtig godt alternativ til rigtige chips (som jeg ellers elsker - men ikke har så godt af :P) ..
Men du har ret - De krymper for et godt ord, så man skal lave en god portion! :)
MUMS :D
SvarSlet