søndag den 11. marts 2012

Rodfrugtchips

I dag har solen virkelig skinnet her i NV, og det gav mig lige en omgang fornyet energi :) .. Manden var ude at løbe en lille søndagstur (læs: beskedne 25 km. :P) i dyrehaven, og så gik jeg en tur i køkkenet :) ..

Jeg fik en sådan lyst til at lave lidt 'sundt' guf til i aften - hvor jeg bestemt regner med, at vi skal se en film og råhygge - jeg tror nemlig, at jeg har en træt kæreste senere :) ..

Resultatet af min eftermiddag i køkkenet blev rodfrugtchips (fra Feminas hjemmeside) og saltede mandler.




Rodfrugtchips:
Rodfrugter efter behag (Jeg brugte gulerødder, rødbeder og pastinak - Persillerod, knoldselleri m.v. er også velegnede :)
Salt
En smule olie

Fremgansmåde:
  1. Skræl urterne, og skær dem i meget tynde skiver, det gøres bedst med et mandolinjern eller en kartoffelskræller. 
  2. Bred dem ud på bageplader med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen ved 110° i 40-60 minutter. De skal krølle. 
  3. Tag dem ud, og køl dem lidt af. 
  4. Dryp med lidt olie (eller hvis du, som jeg, har en oliespray så er den rigtig rigtig velegnet til formålet), og giv dem 10 minutter mere i ovnen. 
  5. Tag dem ud, og drys med groft salt.
NB! Chipsene er bedst samme dag. Er de blevet bløde, kan de lunes i ovnen.

NB! Lav riiiiigeligt - rodfrugterne krymper helt enormt i ovnen :)





Ha' en dejlig eftermiddag!
- Camilla

3 kommentarer:

  1. Hey. Prøvede at lave chipsene :) De blev rigtig gode. Det er med at lave en masse for de krymper meget.

    De kan stærkt anbefales :) Det er ikke sidste gang jeg laver dem.

    SvarSlet
  2. Hej Stine

    Det glæder mig, at de blev gode! :) Jeg synes selv, at de er et rigtig godt alternativ til rigtige chips (som jeg ellers elsker - men ikke har så godt af :P) ..

    Men du har ret - De krymper for et godt ord, så man skal lave en god portion! :)

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..