Min søde kæreste og jeg elsker indisk mad, og vi har spist det massere af gange, men jeg har aldrig prøvet at lavet det selv, så i dag kastede jeg mig ud i en omgang hjemmelavet Chicken Tikka Masala med Naan brød.
Krydderierne var ikke noget jeg lige havde i køkkenskabet, men jeg fandt det meste i den lokale Føtex, og så kastede jeg mig ellers bare ud i det. Der gik ikke længe før der bredte sig en duft såååå skøn så skøn i hele lejligheden - og det smagte vidunderligt :)
Ingredienser:
Jordnøddeolie
1 stort løg
2 friske grønne chilier
1 stykke ingefær, skrællet
3 fed hvidløg
½ tsk. rødt chilipulver
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. Garam Masala
1 spsk. brun farin
1 spsk. Tomatpuré
400g hakkede tomater dåse
1 håndfuld hakkede mandler
600 g. udbenet kyllingebryst
10 tørret kerry blade (jeg brugte alm. karry - da jeg ikke kunne finde karryblade)
4-6 spsk. Cremefraishe
Fremgangsmåde (med billeder):
|
Varme to spiseskefulde af jordnøddeolie på en pande. Skiv løg og steg dem i olien. I mellemtiden fjern frø og Hak chilien, Hak ingefær og put dem på en varm pande, knus hvidløg i og lad stege i 2-3 minutter for at blødgøre. |
|
Tilsæt chili pulver, gurkemeje, Garam Masala og sukker og steg i 1-2 minutter. |
|
Tilføj tomatpuré og hakkede tomater til panden og give dem mulighed for at koge i nogle minutter.
Kyllingen rensen og skæres i passende stykker, hvorefter de steges på en pande indtil de har fået god farve. Herefter kommes kyllingen i sovsen og lad den koge et par minutter. (I kampens hede har jeg ikke fået taget et billede af dette trin) |
|
Cremefraishen og mandlerne tilsættes og retten småsimre i et par minutter. |
|
Retten serveres med ris og varmet Naan brød (jeg har grundet tidsnød købt mine færdige - og de smager altså dejligt) - jeg har kommet en klat cremefraishe og nogle hakkede mandler på toppen :)
Næste gang jeg laver retten, - og det gør jeg bestemt igen - tror jeg, at jeg vil riste mandlerne før jeg kommer dem i - på den måde tror jeg at mandelsmagen bliver mere tydelig i retten :) .. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..