lørdag den 31. marts 2012

Cupcakes med Italiens marengs

Så blev det lørdag, og i dag skulle vi holde fødselsdag for kærestens anden side af familien :) .. I dag serverede vi klassiske sandwich, fødselsdagsboller, frugtsalat m. råcreme og Cupcakes med italiensk marengs - i stedet for den klassiske smørcreme, som normalt kommes oven på! Og jeg vil gerne dele opskriften på marengs med jer :) - Selve cupcaken er bare helt alm. cupcakes dej - og man kan jo lave 100.000 forskellige slags :)





Opskrift på Italiens marengs:
330 g sukker
100 g vand
150 g past. æggehvide

Hæld 300 g sukker i vandet og kog det ca. 2-5 minutter - og i hvertfald indtil sukkeret er opløst og massen er let gylden i kanten. Imens Piskes æggehviderne med resten af sukkeret.
Når Sukkervandet er kogt hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre på mellem hastighed på el-piskeren. Pisk indtil sukkermassen er helt kold og "guffen" danner faste toppe.
Bland evt pastafarve og/eller smag deri.
Guffen er nu klar til at blive sprøjtet ud.

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..