mandag den 19. marts 2012

Kartoffel-selleri suppe

Som i nok ved, har jeg den sidste uges tid lagt syg - og jeg må da også indrømme, at jeg ikke føler mig helt ovenpå endnu, så derfor synes jeg, at det ville være passende med en omgang kartoffelsuppe til aftensmad! :) .. Dejlig nemt - passer sig selv, varmer kroppen indefra og smager skøøønt :)

Når jeg laver denne suppe, laver jeg altid en god portion, så der er til fryseren! :) .. Det er super lækkert, lige at kunne tage sådan en omgang suppe op fra fryseren! :)Opskrift på min egen kartoffel-selleri suppe (ca. 6 portioner):
2 kg. kartofler
1 stor knoldselleri
2 fed hvidløg
2 grønsagsboullionterninger
Timian
Salt og peber
1 pk. bacontern

Fremgangsmåde:

 1. Kartofler og selleri skrælles og skæres i tern af passende størrelse. Grøntsagerne kommes i en gryde med lidt olie, hvor de får lov til at sautere lidt (behøves ikke, men jeg synes det giver lidt til smagen - måske er det ren indbildning :P)
 2. Timian tilsættes i rigelige mængder (det er næsten hovedingrediensen i suppen) - når man synes, man har tilføjet nok, så kom lige lidt ekstra i :P ..
 3. Hvidløgsfedne knuses med den flade side af en kniv og kommes i gryden med kartoflerne og sellerien.
 4. Grøntsagerne dækkes med vand og de to boullionterninger tilsættes. Grøntsagerne koges til de er helt møre - kogetiden afhænger af, hvor store tern grøntsagerne er skåret i.
  Jeg kommer aldrig salt i vandet, når suppen skal koges, da jeg har fået fortalt - at salten gør det svære for kartoflerne at blive rigtig møre :) - så det gør jeg, når suppen er kogt færdigt :)
 5. Når grøntsagerne er møre, kommes grøntsager og kogevandet i en blender, hvor det blendes til en glat masse. Alt efter hvor meget suppe man laver, kan det være nødvendigt at foretage dette skridt over flere gange, da alt ikke kan være i blenderen på en gang :) .. Kan evt. også blendes med en stavblender - men jeg synes den 'rigtige' blender er nemmere :) Det er også her, at suppen krydres med salt og peber :)
 6. Bacon ristes steges på panden. Her har jeg fået fat i en omgang meget små tern fra Lidl - hvor der ikke er så meget fedt på, og jeg må sige, at jeg var lidt skeptisk omkring dem, men men men.. De smagte altså dejligt trods den spinkle størrelse :)
 7. Suppen kommes i en skål og bacon drysses over. Jeg plejer at komme friskklippet purløg ovenpå, men det havde jeg simpelthen ikke fået købt, og vorherre havde ikke villet, at der tilfældigvis skulle gro purløg i min altankasse (jeg var ude at tjekke :P) - så måtte vi undvære! :)


Kartofler og selleri får lov til at sautere lidt
Timian tilsættes i rigelige mængder 
Hvidløgsfedne knuses med den flade side af en kniv 
Grøntsagerne dækkes med vand og de to boullionterninger tilsættes. 
Grøntsagerne er kogt møre og suppen er blendet.
Bacon ristes steges på panden. 
Suppen kommes i en skål og bacon drysses over.I skal være hjertelig velkomne til at smide en kommentar, hvis i har spørgsmål til mine opskrifter eller gode råd og fif :) - på den måde får jeg også et lille indtryk af, hvem det er, der sidder derude bag skærmen og kigger med :) 


Ha' en dejlig aften!
- Camilla

2 kommentarer:

 1. Det er en super lækker suppe har lavet den to gange n. Den gør bare vinteren sååå meget bedre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stine :)
   Super at du kan lide opskriften - det er også en af mine egne favoritter :)

   Ha' det rart!
   - Camilla

   Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..